HomeProfielTekstenAdviesTarievenMuggenKlantenContact

Het gezoem van een enkele mug kan je uit de slaap houden. Hoe doet dat beestje van nauwelijks 10 milligram dat? Dat doet het beestje niet. Dat doen wijzelf. We maken van de mug een olifant. Die impact beogen wij ook met onze inbreng. Wij willen met minieme middelen en kosten maximale resultaten voor u bereiken. Communicatie met een bzzz.

De bzzz-factor
Communicatie met de bzzz-factor voldoet aan minimaal vijf criteria:

  1. Bevlogen: uitgevoerd met bezieling en toewijding
  2. Prikkelend: gericht om de doelgroep te raken
  3. Direct: zonder omwegen, zonder omhaal van woorden
  4. Buzzing: afgestemd om de boodschap te laten rondzingen
  5. Effectief: met minimale inzet maximale resultaten
Haarlemmers
Al sinds de 15de eeuw worden Haarlemmers aangeduid of beschimpt met de naam ‘Muggen’. Waarom? We weten het niet. Misschien vonden niet-Haarlemmers ons kleinzielig, stekelig of kleingeestig. Mogelijk heeft de benaming te maken met het feit dat Haarlem vroeger geteisterd werd door muggen vanwege het omringende water.

Er is ook een legende. In 1573, tijdens het Beleg van Haarlem, lieten drie Haarlemmers vaatjes buskruit ontploffen in het Spaanse legerkamp dat daardoor totaal in verwarring raakte. De dag erop roemden de drie avonturiers in een drinklokaal over hun heldendaad. Een sceptische toehoorder riep daarop uit: “Ach, het helpt niks; de Spanjaarden jaag je er niet mee weg. Het Spaanse leger is onoverwinnelijk. Jullie zijn net muggen die een reus willen steken.”

Hoe dan ook, sinds jaar en dag dragen wij Haarlemmers de naam ‘Muggen’ met trots.

Insect
Een mug is een primitieve versie van een vlieg en heeft een klein, dun en fragiel lichaam, zes dunne pootjes, meestal twee kleine, veerachtige antennes en een kleine kop met vaak zichtbare zuigsnuit. Steekmuggen of muskieten zijn het meest bekend en zijn onschuldige insecten die leven van nectar. Althans, de mannetjes. De vrouwtjes zijn wel bloeddorstig, maar alleen tijdens de aanmaak van eitjes.

Malaria
Het is waar. Een mug kan irritant zijn. Erger, muggen kunnen malaria verspreiden. En malaria is een groot probleem waaraan jaarlijks zo’n miljoen mensen overlijden. Vanuit die wetenschap schenken wij 5 procent van onze jaarwinst aan de bestrijding van malaria.